FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Wij bouwen aan het Prinses Maxima Centrum

UTRECHT – Bij het Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie is BKV het afgelopen half jaar regelmatig actief. Het onderzoekscentrum wat gevestigd is aan de rand van Utrecht nabij de A28 gaat uitbreiden met twee extra verdiepingen bovenop het bestaande onderzoekscentrum. De uitbreiding bestaat uit een auditorium, vergaderzalen, horecafaciliteiten en andere ruimtes. Omdat het onderzoekswerk in het Prinses Maxima Centrum door moet gaan tijdens de werkzaamheden én omdat het hier een ziekenhuis betreft gelden extra strenge veiligheidseisen voor dit hijsproject. Een uitdaging die BKV graag aan gaat! 

BKV heeft bij dit project ‘grote’ kranen ingezet voor diverse hijsklussen. De zwaardere hijsklussen werden altijd in het weekend uitgevoerd, omdat op dat moment de personeelsinzet in het ziekenhuis minimaal was, dit in verband met de veiligheid. We hebben er gestaan met een 500-tonner, 450-tonner, een 200-tonner. Momenteel staat er een 52-meter mobiele torenkraan en een 60-meter mobiele torenkraan te hijsen voor al het voorkomende werk. We hebben diverse materialen naar boven gehesen: zware betonelementen (+/- 17 ton op 35 meter vlucht), dakplaten, bordessen en diverse stalen trappen.

Veiligheid
Zowel de aannemer (MedicomZes) als de gemeente Utrecht en het ziekenhuis hadden bovenaan de prioriteitenlijst veiligheid staan, dus qua veiligheid kwam er veel voorbereidingswerk bij kijken. Bijvoorbeeld als de traumahelikopter een inzet had tijdens de werkzaamheden, werd er met onze machinist overlegd of de kraan ingeschoven kon worden. Wanneer dit niet meer mogelijk was omdat er een zware last in de kraan hing, moest de piloot van de traumahelikopter uitwijken en een andere aanvliegroute kiezen.

Tekenen en berekenen
Van alle hijsklussen op zaterdag (ook op Koningsdag) zijn AutoCAD-tekeningen, V&G plannen en hijsplannen gemaakt. Standaard houden wij voor extra veiligheid overcapaciteit aan. Als er boven het ziekenhuis en de bouwketen gehesen werd mocht er niemand binnen aanwezig zijn. U ziet het, dit vraagt ook expertise, veiligheid, een heldere communicatie en een gedegen voorbereiding.

Daarom BKV
Daarom heeft de opdrachtgever voor de expertise van BKV gekozen. BKV zit in de buurt, wij hebben een diversiteit aan kranen, machinisten die verantwoord werken, eigen tekenaars en werkvoorbereiders én bij ons staat veiligheid op 1. Een uitstekende klus voor BKV! Ook ervaren hoe BKV te werk gaat? Bel ons vrijblijvend!