FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV hijst windturbines op windpark Haringvliet

MIDDELHARNIS – ZEELAND – in Zeeland is het BKV-team momenteel bezig met het bouwen van windturbines op windturwindmolenpark Haringvliet. Een mooi initiatief van Energiepark Haringvliet Zuid (www.energieparkharingvlietzuid.nl) waarbij er onder andere 6 Nordex/Vattenfal windturbines gebouwd worden. BKV is hier verantwoordelijk voor de hijswerkzaamheden op dit project.

De windturbines hebben een tiphoogte van 150 meter en kunnen in totaal 54 MegaWatt stroom opwekken. Hiermee kunnen 27500 huishoudens van energie worden voorzien. De moeite waard dus! Om deze gigantische turbines te monteren heeft BKV eerst een gedegen voorbereiding uitgevoerd. AutoCAD tekeningen samenstellen, locatiebezoeken doen, kijken welke kraan geschikt is en communiceren met de opdrachtgever. Uiteindelijk is onze nieuwe TC 2800-1 ingezet op deze klus. Deze krachtige kraan kan tot 155 meter hoogte hijsen en is ideaal voor dit soort hijsopdrachten.

De weersomstandigheden op dit park zijn erg wisselend. De locatie van het windturbinepark is ook zodanig dat de wind van diverse kanten kan komen. Een belangrijk element om rekening mee te houden voor het BKV-team. Eerst hebben we alle windturbine onderdelen gelost met diverse kranen (300-tonner, 500-tonner, enz.). Daarna kon het hijsen voor de TC2800-1 beginnen.

Inmiddels is er 1 windturbine succesvol geplaatst en staat hij fier overeind. Op naar de volgende!
Bij dit project zijn er diverse uitdagingen qua planning/ondergrond/weersomstandigheden en gewichten die dit tot een mooi hijsproject maken. Een hijsproject waarbij het team van BKV op z’n best is. BKV. Op elkaar ingespeeld.