FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV transporteert en hijst 8 watervilla’s in Utrecht

UTRECHT - in Utrecht heeft de Barneveldse Kraanverhuur afgelopen week 8 watervilla’s (woonarken) getransporteerd en gehesen voor ABC Arkenbouw. Een spectaculair project die vroeg om een gedegen voorbereiding, planning en samenwerking met diverse partijen!

In de wijk Terwijde in Utrecht heeft BKV 8 arken getransporteerd en gehesen. Deze watervilla's waren 96 ton per stuk. Drijvende villa’s zijn het: 6 meter breed, 12,5 meter lang en 6,5 meter hoog. Daar komt veel bij kijken, zowel in de voorbereiding als in de uitvoering.

Transport
In de Protonhaven in Utrecht hebben 2 BKV-kranen de arken uit het water gehesen en op vrachtauto’s met semi aslijners gezet. Onze nieuwe Volvo FH16 was één van deze trucks, daarnaast heeft BKV transportauto’s van Vlastuin Transport uit Renswoude (https://vlastuin.eu/) en E. Lafeber uit Gouda (http://elafeber.nl/) ingehuurd. Alleen het transport al was spectaculair: er is een specifieke route bepaald waarlangs ze reden, waardoor de gehele kruising boven de A2 in bedrijf kon blijven. Dit exceptionele transport is tot op de minuut nauwkeurig gepland. Op de route is een VRI (verkeerslichteninstallatie) 2 meter omhoog gehesen om er onder door te kunnen rijden. Daarnaast zijn er tijdens dit Convoi Exceptioneel begeleidingsauto’s meegereden. Er is veel voorbereiding nodig voordat de trucks de weg op kunnen!

Hijswerk
Alle 8 woonarken zijn veilig aangekomen in Utrecht. Daar zijn ze door onze 500-tons Liebherr kraan vanaf de trailer in het water gehesen. Deze Liebherr LTM 1500-8.1 hees de 96 ton zware woonarken in een vlucht van 13 a 14 meter. Daarna konden ze wegvaren naar de definitieve ligplek in Utrecht.

Voorbereiding
Door een gedegen voorbereiding liep ook dit project weer precies zoals gepland. Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom heeft BKV vooraf een AutoCAD tekening gemaakt, vergunningen aangevraagd bij de gemeente en begeleidingsauto’s geregeld. Daarnaast heeft onze werkvoorbereider transportauto’s geregeld, ontheffingen verzorgd, een draaiboek voor de gemeente Utrecht gemaakt. Communiceren met de opdrachtgever (https://www.arkenbouw.nl/) , transporteurs, gemeente, begeleidingsauto’s en ga zo maar door. Bij zo’n project als dit is BKV op z’n best! Alles was tot in de puntjes gepland. U ziet het, BKV is écht méér dan aanhaken!

Kennismaken?
Wilt u ook graag kennismaken met het vakmanschap van onze machinisten, chauffeurs, werkvoorbereiders en planners? Van woonarken tot chalets en van pallets tot bomen: wij hijsen uw last daar waar u het wilt. Bel ons vrijblijvend!

 

Meer spectaculaire hijsprojecten zien? Volg ons!
www.facebook.com/BarneveldseKraanVerhuur/
www.instagram.com/barneveldsekraanverhuur/
www.twitter.com/BKV_Barneveld
www.linkedin.com/company/2735487

Samenwerking, overleg, communicatie, veiligheid en precisie. Daar gaat BKV voor!