FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV (de)monteert fietsbrug in Arnhem

ARNHEM – In een woonwijk in Arnhem heeft de Barneveldse Kraanverhuur (BKV) deze week een fietsbrug gedemonteerd en 2 dagen later de nieuwe brug weer op de plek gehesen.

Liebherr LTM 1130-5.1
Om deze 13-ton’s zware brug te hijsen was onze Liebherr LTM 1130-5.1 nodig. In verband met het hijsen bij het water gelden andere veiligheidsregels. Dit vraagt een gedegen voorbereiding met betrekking tot het opstellen van de kraan, de afstand van de kraan ten opzichte van het water en het gewicht van de brug wat gehesen moet worden.

Alles is door de opdrachtgever Transport Lifting Twente – TLT – (https://www.tltwenthe.nl/) goed voorbereid. Deze opdrachtgever werkt BKV vaker voor en de samenwerking verloopt altijd uitstekend! Het leggen van rijplaten en het meenemen van een evenaar heeft TLT bijvoorbeeld voor zijn rekening genomen.

De demontage van de fietsbrug heeft onze machinist op maandag 16 september uitgevoerd. Dit werd gedaan omdat de brug aan vervanging toe was, tijd voor een nieuwe dus! De montage van de nieuwe brug vond 2 dagen later plaats. Bij de demontage had de kraan 13 ton in de haak en bij de montage van de nieuwe brug zo’n 14 ton. Beide hijsklussen zijn goed verlopen dankzij de uitstekende wijze van communiceren tussen de monteurs op de grond en onze machinist vanuit de kraan.

Stuurmanskunst
De aanrijroute naar de werklocatie was behoorlijk krap voor onze machinist. Het vereiste stuurmanskunst om te komen op de plek waar gehesen moest worden. Door een uitstekende communicatie is ook dit project weer goed afgerond en is BKV een tevreden klant rijker.

Over BKV
BKV is trots op zijn goed opgeleide machinistenteam, uitstekend onderhouden kranenpark en gedegen communicatie. Van voorbereiding tot uitvoering, BKV is méér dan aanhaken. BKV. Op elkaar ingespeeld! Heeft u een uitdaging? BKV denkt graag met u mee, bel ons gerust!

Werken bij BKV?
We hebben interessante vacatures.
Neem contact met ons op en stuur je sollicitatie!

Volg BKV!
www.facebook.com/BarneveldseKraanVerhuur/
www.instagram.com/barneveldsekraanverhuur/
www.twitter.com/BKV_Barneveld
www.linkedin.com/company/2735487