FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV demonteert windturbine in Eemshaven voor komst Heliport

EEMSHAVEN - In de Eemshaven is de Barneveldse Kraanverhuur (BKV) momenteel bezig met het demonteren van een windturbine. Vorige week is onze grootste rupskraan daar opgebouwd. Het betreft hier de Liebherr LR1600-2 rupskraan, welke met name wordt ingezet voor specialistisch hijswerk zoals in dit geval het demonteren van een windturbine. 

Met een maximale gieklengte van 156 meter kan deze rupskraan tot 600 ton tillen. Daarnaast is er ook nog een kleinere Liebherr LTR 1100 kraan opgebouwd om bij de werkzaamheden te ondersteunen en om de LR1600 op- en af te bouwen. De kraan is opgebouwd naast de windturbine aan de Borkumkade in Eemshaven. Deze windturbine moet plaats maken voor de komst van de beoogde heliport. Vanaf de heliport zullen straks gemiddeld 15 vluchten per dag plaatsvinden, met name als bestemming de windparken.

BKV was eerder ook al actief in de Eemshaven. Zie onze eerdere foto's op Instagram. Volg ons! Dagelijks nieuwe foto's van onze projecten: www.instagram.com/barneveldsekraanverhuur
Heeft u ook een project waarbij niet alleen planning belangrijk is, maar u ook kennis en expertise gewenst is? BKV gaat die uitdaging graag aan. Neem gerust contact met ons op!

Bron foto's en informatie: Eemshaven online, https://www.eemshavenonline.nl/havenonline/windturbine-demonteren-voor-komst-heliport/