FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV hijst boeg van een schip voor Zandverhalen in Elburg

ELBURG – In Elburg heeft BKV de afgelopen week de boeg van een schip gehesen voor Zandverhalen, één van ’s werelds grootste binnen-zandprojecten. Deze boeg wordt later in het museum tentoongesteld. 

Zandverhalen
Zandverhalen. Dat is een groot binnenzandproject met zo’n 4000 m3 zand, tientallen sluisdeuren, 1000 jaren oude olijfbomen, botters en beeldhouwwerken. Hiermee komen de verhalen van de Nederlandse cultuur van Bijbels en botters mooi in beeld! Een aanwinst voor de Gemeente Elburg, een toeristische havenplek aan het Veluwemeer.

Voor deze organisatie heeft BKV een boeg van een schip gehesen. Deze boeg wordt later gebruikt in het museum, dat Bijbelse verhalen uitbeeld in zand.

Voorbereiding
Voor deze hijsklus heeft BKV eerst vooronderzoek gedaan: er is een werkbezoek door onze werkvoorbereider gedaan, die vervolgens een hijsplan heeft gemaakt, heeft gekeken waar de rijplaten en schotten neergelegd moesten worden, vergunningen aangevraagd bij de gemeente en heeft gekeken welke kraan het beste bij deze klus past.

LTM 1450-8.1
De Liebherr LTM 1450-8.1 is tijdens deze hijsklus ingezet. De boeg van het schip woog circa 40 ton. Via de ankerketting aan de boeg van het schip is hij uiteindelijk op de juiste locatie gehesen. Meer informatie over deze vorig jaar aangekochte kraan vindt u hier: https://www.barneveldsekraanverhuur.nl/bkv-breidt-kranenpark-uit-met-450-tonner/

Nieuwsgierig?
Van schepen tot windturbines en van pallets tot chalets: wij hijsen de last waar u dat wilt. Wij zijn er klaar voor. Benieuwd wat wij allemaal kunnen? Wat voor projecten wij zoal doen? Kijk eens op onze projecten- en nieuwspagina van onze website: https://www.barneveldsekraanverhuur.nl/projecten/
Wij houden u wekelijks op de hoogte met het laatste nieuws, onze projecten en andere activiteiten!