FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Artikel: BKV hijst compleet dak van pand aan de Loolaan in Apeldoorn

APELDOORN - Deze week heeft de Barneveldse Kraanverhuur (BKV) 2 daken gehesen van een pand aan de Loolaan in Apeldoorn. Dit deden we in opdracht van Bouwbedrijf van Middendorp, een gewaardeerde opdrachtgever waar we vaker mee samenwerken.

Dit pand wordt 1,5 meter verhoogd om er vervolgens een appartementencomplex van te maken. Door deze verbouwing blijft het karakteristieke van deze panden bestaan én zijn ze 2 verdiepingen hoog. Om deze verbouwing te realiseren moesten de daken er tijdelijk af, zodat het pand opgehoogd kan worden.

Deze klus hebben we geklaard met een team van vakmensen en onze Liebherr LTM 1500-8.1, een echte krachtpatser. Over het hijsen van de kap is nagedacht. Er is vooraf plaatselijk werkopname gedaan en vervolgens een AutoCAD tekening gemaakt. BKV hijst veilig of hijst niet. In de AutoCAD tekening was meegenomen hoe de evenaars aan elkaar verbonden konden worden en wat de stempelplaats van de kraan moest zijn. De daken wogen 30 ton + nog 14 ton aan hijsgereedschap (evenaars en kettingen) in de haak, dat moest langs een boom gehesen worden die absoluut niet beschadigd mocht worden: BKV bereid alles voor en houd overal rekening mee!

Tijdens de eerste hijsdag is het achterste dak eraf gehesen. Door de communicatie via de portofoon kon onze machinist met uiterste precisie het dak daar krijgen waar de opdrachtgever hem wou. Daarna is de kraan verplaatst om ook de vlucht voor de 2e hijs te kunnen maken. De dag erna is het 2e dak er ook afgehesen.

Dankzij de communicatie met de opdrachtgever van Middendorp en de samenwerking in het BKV-team is ook deze klus weer succesvol afgerond. Dit is nou typisch zo'n hijsklus waarbij BKV op z'n best is. Korte lijnen, gedegen voorbereiding, goede samenwerking en perfecte communicatie. Daarvoor kunt u gerust terecht bij BKV. Bel gerust BKV en laat u vrijblijvend adviseren!