FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV hijst silo’s bij demontage Betonfabriek

ARKEL (Meerkerk) – In Arkel staat een oude BetonSon betonfabriek en die wordt momenteel gesloopt. Barneveldse Kraanverhuur (BKV) heeft op deze locatie vaker hijsprojecten uitgevoerd voor TLT en ook dit hijsproject is weer succesvol afgerond.

Dit hijsproject was een hele lange dag werk met 2 BKV-kranen, de Demag AC100 en de Demag AC55. De Demag AC100 deed het zware hijswerk en de Demag AC55 stond erbij met een manbak voor het inpikken van de silo’s! Vervolgens hees de AC100 ze weg. Het gewicht van deze silo’s was circa 6 ton.

Onze machinisten hebben de kranen gestempeld op een slimme locatie. Op deze manier kon hij er zo recht mogelijk voor kon staan, waardoor het zo veilig mogelijk gehesen kon worden. Eerst is de silo gestaart, dat betekent dat hij liggend is neergelegd door middel van 2 kranen die perfect met elkaar samenwerken.

Daarna werd silo op een trailer geladen voor transport en dat pastte precies! Het kwam aan op centimeterwerk en onze vakkundige machinisten met goed inzicht hebben deze hijsklus veilig verzorgd! TLT (Transport Lifting Twenthe https://www.tltwenthe.nl) had ook nu de werkvoorbereiding weer goed voor elkaar, ze hebben alles bekeken en met de planners van BKV doorgenomen.

Ook dit project is goed verlopen dankzij een uitstekende samenwerking tussen de diverse partijen! Slopen/demonteren van gebouwen neemt altijd risico’s met zich mee waar we rekening mee moeten houden. We weten nooit precies wat het exacte gewicht is wat je gaat hijsen en dat vraagt een vakkundig beoordelingsvermogen van onze machinisten.

Uitdaging
BKV gaat uw uitdaging zeker niet uit de weg. Sterker nog: uw uitdaging wordt onze uitdaging! Bel ons gerust en laat u vrijblijvend informeren over onze werkwijze. We denken graag mee!