FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV neemt nieuwe Liebherr LTM 1230-5.1 in gebruik

BARNEVELD – BKV heeft vorige week een splinternieuwe Liebherr LTM 1230-5.1 aan het wagenpark toegevoegd. Deze geel/blauwe Liebherr kraan staat klaar om veel mooie projecten uit te voeren. Met deze kraan hebben we een stevige kraan toegevoegd aan ons wagenpark en onze vakman Bert is blij met deze splinternieuwe kraan! De sleutel is afgelopen vrijdag symbolisch overhandigd aan de directie van BKV en onze machinist Bert.

Liebherr LTM 1230-5.1
Er wordt bij BKV veel waarde gehecht aan goed en veilig hijsen. De keuze voor de nieuwe Liebherr LTM 1230-5.1 is dan ook niet zomaar gemaakt. Dit is gebaseerd op met name de lengte van de giek die 75 meter is en een maximale haakhoogte van wel 110 meter! Dit alles is aangedreven door een 6-cilinder dieselmotor die we vullen met ZERO-TRAXX neutrale diesel. Daarnaast beschikt de aandrijflijn ook over een ECO-mode waardoor het toerental verlaagd wordt. U ziet het, BKV kiest voor kwaliteit en veiligheid én duurzaamheid.

Samengevat indrukwekkende cijfers:

  • Maximaal hijsgewicht: 230 ton
  • Lengte giek: 75 meter
  • Maximale hijshoogte: 111 meter
  • Maximale radius: 86 meter
  • Aantal assen: 5

Op elkaar ingespeeld
Zo kunnen we waarmaken wat we beloven: de last daar krijgen waar de klant het wil. En nee, dat zit hem niet per se in een nieuwe kraan of vakkundige machinist. Het zit ‘m in de manier waarop al die dingen bij elkaar komen. BKV. op elkaar ingespeeld.