FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV hijst stoomketels in schip

VENLO – Afgelopen week was BKV in Venlo aan het werk om een drietal stoomketels zowel horizontaal als verticaal te verplaatsen. Een mooie klus waarbij ons materieel goed ingezet kon worden.

Het project
BKV koos ervoor om bij dit project de 500-tons Liebherr LTM 1500-8.1 in te zetten. Deze kraan kan de stoomketels van 76 ton per stuk daar brengen waar de klant hem wil: in een schip. De stoomketels werden in de productiehal op één van de BKV-trucks met semi-dieplader geladen. Daarvoor hadden we stalen kleppen op de trailer gemonteerd om voldoende breedte te genereren en ze te kunnen vervoeren. In verband met het veilig aanslaan van de last had BKV een hoogwerker meegenomen, zo konden de stroppen op hoogte bevestigd worden aan de ketels en de haak. De ketels werden zo’n 400 meter vanaf de productielocatie van de dieplader in de boot gehesen.

Meer informatie over deze 500-ton’s kraan vindt u hier: https://www.barneveldsekraanverhuur.nl/bkv-breidt-uit-met-500-tonner/ en hier:
https://www.barneveldsekraanverhuur.nl/crane/mobiele-kraan-500-ton/

BKV: specialist in zware industrie
Wij hijsen niet alleen stoomketels. Bij hijswerk in bestaande industriële omgevingen komt veel expertise kijken. Dat is precies waar BKV goed in is en waarom ons door tal van opdrachtgevers in de zware industrie gevraagd wordt het hijswerk te verrichten. Vanzelfsprekend gaan we daarbij grondig te werk. We zorgen voor een correcte en efficiënte uitvoering. Laat u ons weten welke uitdaging u hebt? Wij gaan ‘m graag aan.