FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

BKV hijst voor Jongert BV een zeiljacht van 110 ton

WIERINGERWERF – In Wieringerwerf aan het Kluisgat heeft BKV afgelopen vrijdag een mooie hijsklus uitgevoerd. Hier is Jongert Yachts gevestigd en moest een 110 ton’s zwaar zeiljacht op de kade gehesen worden.

Voorbereiding
BKV heeft in opdracht van Jongert Yachts een zeiljacht (type Jongert 27T) uit het water gehesen, bij Jongert BV op locatie. Voorafgaand aan dit hijsproject hebben onze werkvoorbereiders eerst onderzoek op locatie gedaan. Ze hebben een AutoCAD tekening gemaakt van het hijsproject. Hierdoor komen de BKV-machinisten niet voor verrassingen te staan en kan er veilig gehesen worden.

Liebherr LTM 1750 en LTM 1500
Van dit zeiljacht waren de masten al gedemonteerd en toen bleef er een gewicht van 110 ton over. Dit is gehesen door middel van een tandemhijs: 2 kranen die tegelijk de hijsklus uitvoeren. Bij een tandemhijs komt vakwerk kijken: er is uitstekende communicatie tussen de machinisten vereist om het schip veilig ‘op land’ te krijgen. Onze machinisten zijn daarin getraind. Daarnaast verliep de communicatie tussen onze machinisten en de mensen van Jongert Yachts perfect en was iedereen op elkaar ingespeeld. En dat is nodig bij zo’n hijsklus.

BKV heeft de juiste  machines en equipment  om dit soort specialistische hijsopdrachten uit te voeren. Zo hebben we niet alleen de kranen, maar ook de juiste evenaars, hijsbanden en wide body shackels. Door gebruik van dit soort hijs-equipment worden jachten onbeschadigd uit het water gehesen. Daarnaast zijn er beroepsduikers ingeschakeld om de hijsbanden om de boot te begeleiden. Wij hijsen veilig of we hijsen niet.

Wij staan klaar voor uw project
U ziet het, BKV is niet alleen in de Windindustrie of de Bouwbranche actief. Ook in de Maritieme branche zijn wij een uitstekende partner die graag met u meedenkt en een goed onderbouwd advies geeft. Benieuwd of wij bij uw project van toegevoegde waarde kunnen zijn? Wij denken graag met u mee! Bel ons gerust.

Ps. Volgt BKV op Instagram voor nog meer foto’s!