FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Unieke samenwerking Liebherr LTM1030.2 en Spierings SK 377-AT3

 

ALKMAAR - ZWAAGDIJK OOST - Bij een klus voor een van onze gewaardeerde relaties is er sprake van een unieke samenwerking van de Liebherr 1030.2 en Spierings SK 377-AT3. Deze klus wordt uitgevoerd in Zwaagdijk-Noord-Holland, op het terrein van Liandon. Liandon bouwt en beheert complexe energienetten en grote industriële installaties. Een precisieklus voor BKV!

Tijdens deze klus worden er elektriciteitsleidingen met een lengte van 37 meter op de juiste locatie gehesen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een mobiele torenkraan en een mobiele telescoopkraan met allebei een evenaar van 9 meter. De leidingen worden ongeveer 30 meter van de kraan gehesen. Dit vereist een goede samenwerking en communicatie tussen de machinisten van beide kranen.

De Spierings SK 377-AT3 is tijdens deze klus 30 graden opgetopt om op juiste hoogte te komen. De Liebherr 1030.2 is uitgevoerd met een jib om tot de juiste afstand te komen.

 

Gewicht is bij dit project minder van belang omdat de elektriciteitsleiding weinig weegt. Lengte van de leiding en de hoogte waarop gehesen wordt maken deze hijsklus daarentegen tot een uniek project!

Naast goed en gedegen hijswerk is veiligheid ook één van de speerpunten van BKV. Vooral bij een klus als deze is dit erg belangrijk, omdat er gewerkt wordt in een risicovol gebied met elektriciteit. De kraan wordt daarom ook geaard door middel van een aard kabel aan de stempels,. Op die manier wordt de eventuele spanning naar de grond geleid.

De eerste 3 leidingen zijn inmiddels op de plek gehesen. Binnenkort liggen alle 6 de elektriciteitsleidingen op hun plaats, dankzij de vakmensen van BKV!