FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Windpark Spui: BKV is van start gegaan!

PIERSHIL  – Windpark Spui, een mooi initiatief in Zuid-Holland. Hier worden de komende maanden 5 Enercon windturbines gebouwd en BKV mag het hijswerk verrichten!

Aanleiding project
Windpark Spui is een project waar iedereen aan kan bijdragen door middel van obligaties via duurzaaminvesteren.nl. Dit windpark bestaat uit 5 windturbines die ruim 70 miljoen kWh per jaar opwekken, dat staat gelijk aan voldoende stroom voor circa 20.000 huishoudens. Daarnaast wordt hiermee 50.000 ton CO2 per jaar vermeden. De moeite waard dus!

Start project
Bij Windpark Spui wordt de Barneveldse Kraanverhuur (BKV) de komende maanden ingezet om het hijswerk van de 5 windturbines te verrichten. Dit wordt gedaan met 2 verschillende opbouwkranen. De mobiele opbouwkraan Demag TC2800-1 hijst de betontorens van de windturbines. Daarna zal een Liebherr LG1750 (ook een opbouwkraan) de staaltorens en bovenbouw er op hijsen. Deze 5 windturbines van het type Enercon E-126 EP4 staan op een betonnen toren. Meer informatie over onze kranen vindt u hier: https://www.barneveldsekraanverhuur.nl/kraanverhuur/

Voorbereiding
Voordat een dergelijk project van start gaat, komt er heel wat voorbereiding bij kijken. Wanneer komt welk transport en welke route rijden onze kranen en transportauto’s. De hele transportroute is van te voren bepaald zodat er niet door het dorpje Piershil gereden hoefde te worden. Daarnaast zijn er verkeersregelaars van Enercon ingezet tijdens het transport. Ook zijn er AutoCAD tekeningen gemaakt per windturbine en per kraan. De opstelplaatsen van de kraan zijn onderheid, zodat een veilige opstelling van de hoofdkraan gegarandeerd is. Veel voorbereiding voordat zo’n project van start gaat dus!

Planning
Deze week is de TC 2800-1 van start gegaan met het hijsen van de betontorens. We houden u via Instagram en onze website op de hoogte van de werkzaamheden op Windpark Spui.

Bij complexe opdrachten in de Onshore Wind waar vakkundigheid, ervaring en veiligheid voorop staan, staat BKV in de startblokken om met u mee te denken. Benieuwd wat we voor u kunnen doen? Bel onze accountmanager eens!

Ps. volgt u BKV al op Instagram? Klik hier!